top of page

JONG DAMIATE HAARLEM

JDH-Promo.jpg

Helaas heeft de jeugdafdeling geen leden meer om als zelfstandig orkest te bestaan en optredens te verzorgen. De huidige jeugdleden zijn doorgestroomd naar de “grote” band of het samenspeel orkest ” Toet le Monde”

De jeugd afdeling van Damiate Band Haarlem is voor kinderen, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Bij Jong Damiate Haarlem wordt plezier maken en muziek maken met elkaar verenigd. Dat muziek maken goed is voor hun ontwikkeling, daar hoeven de leden niet mee bezig te zijn , maar dat het vooral ook heel leuk is, dat is wel heel belangrijk.

Tijdens de repetitie op vrijdagavond wordt de muziek ingestudeerd en wat later in het seizoen wordt tijdens de repetities in een sporthal of op een veld wordt de show geoefend. De basis voor de show wordt gelegd tijdens het oergezellige en effectieve jaarlijkse instructieweekend ergens in het land. Er wordt dan veel gelachen, maar ook keihard gewerkt. Met elkaar een mooi product neerzetten, dat is immers wat de bedoeling is. Bij welke hobby krijg je nu de kans om wat je kunt aan zoveel mensen te laten zien.

We kunnen wel terug kijken op hele leuke optredens.

Met hun aanstekelijke optreden vrolijkt Jong Damiate Haarlem tal van bekende evenementen op in Haarlem, in de hele regio Kennemerland maar ook daarbuiten. De leden van Jong Damiate Haarlem zijn ondertussen echte filmsterren aan het worden. Zij hebben hun medewerking al diverse malen aan filmopnames verleend zoals “Alles is Liefde” en zij zijn op de televisie te bewonderen geweest in het VPRO programma “Villa Life”. De opleiding en instructie bij Jong Damiate Haarlem is in handen van leden van de Damiate Band Haarlem, die met veel geduld en enthousiasme de jeugdleden de kneepjes van het vak bijbrengen. Dankzij de leden van Jong Damiate Haarlem blijft grote broer Damiate Band Haarlem verzekerd van een succesvol voortbestaan omdat jaarlijks de oudste jeugdleden doorstromen.

bottom of page