top of page

DAMIATE BAND HAARLEM

FOTO DBH 2017.jpg

De Damiate Band Haarlem, opgericht in 1948, is een marchingband die muziek en show met veel lef weet te combineren. De ambitieuze muziekvereniging bestaat uit een marchingband en een opleidingsorkest genaamd “Toet le Monde”

De marchingband bestaat uit de volgende secties:
Brass (blazersgroep): bestaande uit trombone, bariton, altsax, tenorsax, trompet en sousafoon. Percussion (slagwerkgroep): snare, quint, bassdrums, cymbals en melodisch slagwerk.

Het repertoire van de Damiate Band Haarlem is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit film- en popmuziek maar ook een traditionele mars of koraal staan op het programma. Er wordt elk jaar wordt een nieuwe show ingestudeerd, die speciaal voor de band wordt geschreven. Ook wordt de muziek speciaal voor deze show, gekozen, waardoor een totaal product ontstaat dat volledig op elkaar is afgestemd

De instructie van de Damiate Band Haarlem vindt plaats door gediplomeerde vak instructeurs.

Optredens vinden plaats in heel Europa. Natuurlijk is Damiate ook te zien binnen de landsgrenzen op taptoes of bij diverse showparades.

Binnen haar eigen stadsgrenzen is Damiate steevast te zien bij het corso van de Bollenstreek, de intocht van de Haarlemse avondvierdaagse en de traditionele Mars der Muzikanten. Vanzelfsprekend begeleidt Damiate ook de intocht van Sinterklaas, diverse Koningsdag festiviteiten enz..

Per jaar worden op deze manier door de vereniging heel wat optredens verzorgd en zien ongeveer 350.000 mensen Damiate op één of andere manier in actie.

Damiate heeft de beschikking over een prima clubgebouw: het Jeugdhuis aan de Pijnboomstraat. Het  samenspeelorkest “Toet le Monde” heeft er iedere vrijdagavond repetitie en de Damiate Band Haarlem repeteert er op de maandagavond. Daarnaast zijn er op andere tijdstippen regelmatig showrepetities in een sporthal of als het weer het toelaat, in de open lucht.

De Damiate Band Haarlem kent veel langdurige lidmaatschappen. Een 10-jarig lidmaatschap komt regelmatig voor en ook een 25-jarig lidmaatschap is geen uitzondering. Enkele leden hebben in de geschiedenis van onze vereniging het 40-jarig lidmaatschap behaald. Het heeft Hare Majesteit behaagd om hen hiervoor te onderscheiden. Uit handen van toenmalig burgemeester van Haarlem  de Heer Pop mochten beiden de decoraties in ontvangst nemen.

Kortom, Damiate is iets wat mensen bindt!’,’

bottom of page