Damiate Band Haarlem

Opgericht in 1948, is een Marchingband die muziek en show met veel lef weet te combineren. De ruim 80  leden (totaal beide korpsen) tellende ambitieuze muziekvereniging bestaat uit een jeugdafdeling  en een volwassen showkorps (vanaf 16 jaar).  De band bestaat uit de volgende secties:

  • Brass ( blazersgroep ): bestaande uit  trompetten, alt- en  tenorsaxen,   baritons, trombones en bassen.
  • Percussion (slagwerkgroep): deze groep bestaat uit snares, Tenors ( multi-toms ), bassdrums, cymbals, xylofoons en marimba’s.
  • Visuele groep: dit is een groep die gebruik maakt van baton, vlag en andere materialen. In de show ondersteunen zij de muziek en beelden zij  het programma visueel uit.
    Bij optredens bestaat deze groep uit een colorguard en een twirlgroep.SONY DSC

Het repertoire van de Damiate Band Haarlem is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit film –  en popmuziek maar ook een traditionele mars of koraal staan op het programma. Om de twee jaar wordt een nieuwe show ingestudeerd, die speciaal voor de band wordt geschreven. Ook wordt de muziek op maat  gearrangeerd voor de show, waardoor een totaalproduct ontstaat dat volledig op elkaar is afgestemd.

Optredens vinden plaats in geheel Europa. Natuurlijk is de Damiate band Haarlem ook regelmatig te zien binnen de landsgrenzen op taptoes of bij diverse showparades. Ook doet de Damiate band Haarlem geregeld mee aan wedstrijden. Binnen haar eigen stadsgrenzen is de Damiate band Haarlem steevast te zien bij het corso van de Bollenstreek, de intocht van de Haarlemse avondvierdaagse en de traditionele Mars der Muzikanten. Vanzelfsprekend begeleidt de Damiate band Haarlem ook de intocht van Sinterklaas, diverse Koningsdag festiviteiten enz. Per jaar worden op deze manier door  het jeugdkorps en het showkorps heel wat optredens verzorgd.

301492_2406137310792_1171943949_2940999_148711428_n

De Damiate Band Haarlem heeft  de beschikking over een prima clubgebouw: het Jeugdhuis de Schakel aan de Pijnboomstraat te Haarlem. Jong Damiate Haarlem heeft er iedere vrijdagavond repetitie en de Damiate Band Haarlem repeteert er op de maandagavond. Daarnaast zijn er op andere tijdstippen regelmatig showrepetities in een sporthal of als het weer het toelaat, in de open lucht. Damiate Band Haarlem kent veel langdurige lidmaatschappen. Een 10-jarig lidmaatschap komt regelmatig voor en ook een 25-jarig lidmaatschap is geen uitzondering. Maar liefst twee leden hebben in de geschiedenis van onze vereniging het 40-jarig lidmaatschap behaald. Het heeft Hare Majesteit behaagd om hen hiervoor te onderscheiden.

Damiate 01